Antradienis, baklažanų diena...
Pastebėjau, kad baklažanai, kuriems buvo skirta puse stalčiaus šaldytuve, pradėjo rodyti savo nepasitenkinimą. Vietos mažai...? Oro trūksta...? Žodžiu nežinau... Uodegėlės suvyto, o patys pradėjo minkštėti...
Kadangi praėjusią savaitę aš su jais susidorojau puikiai, tai ir šį kartą nusprendžiau išleisti juos į laisvę. Nusprendžiau gaminti juos su žuvimi ir žinot ką, neradau nė vieno recepto. Taigi, šiek tiek nusibeždžionavau nuo savo Moussakos ir gavosi štai kas:
Baklažanų apkepas su žuvies file
Baklažanų apkepas su žuvies file
Produktai, kuriuos naudojau:
Baklažanas,
500g Žuvies file (šį kart buvo menkė),
2 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
dvi saujos šaldytų šparaginių pupelių,
70 g. fermentinio sūrio
Žuvį pasimarinavau iš ryto. Grįžus po darbo supjausčiau baklažaną cm storio riekelėm, užbėriau druskytės, kad baklažanai atiduotų savo skystį. Per tą laiką išsiurbiau namus ir paliejau gėles.
Sekančiam etape reikėjo viską susluoksniuoti.
Taigi:
nuplauti, nusausinti baklažanai,
ant viršaus klojame žuvies file,
vėl baklažanų riekelės,
tada kelios saujos šparagų,
ir viską užpilam kiaušinio, pieno, sūrio plakiniu.
p.s. kiekvienam sluoksnyje nepamirštame savo prieskonių. Kadangi mėgstu aštriau, tai į pieno plakinį aš dėjau harisos (tradicinis aštrus Tuniso padažas, gaminamas iš linksmųjų čili pipiriukų).
Kaip ir viskas...
Atrodo maždaug šitaip:
Dabar savo apkepėlį šauname į gerai įkaitintą orkaitę, pas mane maksimumas 220C.
Maždaug po pusvalandžio pradėjau darinėti orkaitę ir tikrinti iškepė ar ne.
Ir po kokių 45 min. apkepas jau nebeburbuliavo, susidaręs skystis buvo išgaravęs.
Taigi, prašom prie stalo.
Valgiau su kopūstų salotomis: kopūstas, šv. petražolės, šv. bazilikas, svogūnų laiškai, feta, mano šv. raugti agurkėliai, spausto česnako skiltelę, raudonėlis, alyvų aliejus.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą